Geschiedenis Joti

We hebben voor de Joti speciaal een stukje geschiendenis geschreven zodat u kunt zien hoe het afgelopen jaar bij ons is opgebouwd. Ook hebben we van voor onze tijd informatie proberen te verkrijgen over de Joti binnen onze groep.

 

14e JOTI 15/16 OKTOBER 2010

De organisatie was dit jaar in handen van Bas en Erik ondersteund door Paul, Jeroen, Tom en Andrew. Ron was dit jaar op uitzending maar is meerdere malen via Skype bij ons aanwezig geweest op de beamer.

Al onze systemen zijn dit jaar naar een andere Scoutinggroep gegaan omdat dit jaar een (anonieme) sponsor ruim 50 nieuwe systemen gesponsord heeft (P4, 2 tot 2.8 Mhz).

De systemen zijn zoals vorig jaar weer geïnstalleerd met onze geschreven RIS installatie waardoor we met 1 druk op de knop binnen 60 minuten een compleet geïnstalleerd werkstation hadden met alle programma's, games en instellingen.

Dit jaar hebben we de volgende nieuwe spullen aangeschaft: 10x micofoontjes en aanvulling tot totaal 35x koptelefoontjes.

Naast Mirc hebben we dit jaar ook Teamspeak gedraaid, helaas was dit nog maar beschikbaar op 10 pc's i.v.m. het aantal microfoontjes. Uiteindelijk is er redelijk wat gebruik van gemaakt waardoor we volgend jaar Teamspeak op alle pc's beschikbaar maken.

De volgende games waren dit jaar beschikbaar: Quake 2/3, RA2, GTA2, Tetrinet, Turbo Sliders, Guus in het Pretpark, Putt Putt in Autostad. Hiervan werden dit jaar voornamelijk GTA2 en RA2 gespeeld.

Gelukkig hebben we geen storingen gehad tijdens het weekend, met het opbouwen zijn er wel enkele voedingen geklapt waardoor we af en toe wat vuurwerk in ons lokaal kregen maar we hadden genoeg pc's op voorraad. Ook hebben we jaarlijks het probleem met piek spanning als een eiland voor de 1e keer zijn stroom krijgt maar hiervoor hebben we een oplossing bedacht wat we volgend jaar gaan testen.

 

13e JOTI 16/17 OKTOBER 2009

Bas, Jory, Ron en Erik waren dit jaar ook weer van de party als organisatie van de Joti, ondersteund door Jeroen, Paul en Yvo. Gezamelijk hebben we met deze Joti crew voor de eerste keer eigen Joti polo's laten maken.

Tijdens de voorbereidingen hebben we dit jaar heel veel tijd gestoken in een geautomatiseerde RIS installatie zodat......

Dit jaar hebben we de volgende nieuwe spullen aangeschaft: 10x koptelefoontjes.

De systemen zijn dit jaar hetzelfde gebleven, wel zijn we helemaal over gegaan op LCD schermen dus hadden geen enkele crt-monitor (glasbak) meer staan.

Dennis heeft dit jaar met een video camera gefilmd zodat we eind van dit weekend een leuke compilatie van het weekend konden maken (met dank aan Jeroen voor de compilatie).

 

Sniffer, timer tool

12e JOTI 17/18 OKTOBER 2008

Organisatie: Zoals vorig jaar is de werkgroep gelijk gebleven; namelijk Bas, Jory, Ron en Erik. Helaas hebben we Ron alleen tijdens het weekend lichamelijk moeten missen omdat hij op uitzending was (wel zat hij op de scoutlink kanalen).

Games: Turbosliders, RA2
noodoplossing beversprogramma: oude spelcomputers, turbosliders, en monkey play

Nieuwe spullen:
•    19x TFT scherm Compaq 15”
•    Diverse kabelgoten voor de vele kabels op het beheereiland
•    Elektrische oprolbaar beamerscherm
•    1x server

3 eilanden geïnstalleerd via Ghost

Voor begin problemen van rsa programma nog problemen waardoor we niet meteen van start konden gaan. Probleem was aantal Calls voor de netwerkshare waar benodige bestanden op stonden (oorzaak, licensie voor 5 calls; oplossing oudere server van 2007 opgehaald en hier voor gebruikt)

11e JOTI OKTOBER 2007

Eigen internet op scoutinggebouw

Nieuwe materialen:
•    35 dezelfde monitoren door Radius College
•    Beamer stafief

Games: Quake (incl. quake server), RA2, Turbo Sliders

Bevers: herhaling van de quiz van 2005

2 eilanden ghost en overige handmatig

Traag internet door overbelasting door webcams (’s nachts tijdens slapen kwam idee bij bas op en heeft het meteen opgelost)

Ghost traag i.v.m. instellingen switches (configratie fout) 

10e JOTI OKTOBER 2006

In 2005 was het draadloos internet niet super stabiel dus hebben we dit jaar een utp kabel van ruim 100 meter door de lucht gespannen zodat we een stabilere verbinding konden creeren.

Begin clonelimit aanvragen ivm de vele aantalen pc's

•    Bosch Rexroth Boxtel (voor de 20 pc’s),  P3 (tussen de 800Mhz en 1Ghz)

Beverprogramma gezamenlijk Guus in het Pretpark daarna turbosliders

20 dezelfde de overige 8 van philps en 2 privé

9e JOTI 15/16 OKTOBER 2005

Organisatie: Dit jaar hebben Bas, Erik en Peter het Joti geregeld.

Dit jaar hebben we vertrouwd op ons eigen scoutinggebouw kunnen internetten met een opgezette draadloze verbinding van een internetaansluiting van een omliggend huis.

Speciaal beverprogramma (brief dat alle computers vergrendeld zijn en ze de quiz moeten oplossen en de spreuk die daar uitkomt zorgde dat de computer ontgrendeld werden en dat iedereen die dag weer gewoon gebruik kon maken van de computers

Philps 8 goede systemen

4 van vliegbases rest privé van oa Jan en Bas

8e JOTI OKTOBER 2004

Organisatie: Dit jaar hebben Bas en Jan het initiatief genomen om de Jota-Joti weer eens op te pakken. Tijdens de voorbereidingen en het weekend heeft Erik zich ook deels aangesloten.

Omdat we op ons scoutinggebouw nog geen beschikking hadden over internet hebben we een tent gezet op een grasveld tussen de Doornbos en de Gagelrijs zodat we het internet van Bas thuis konden gebruiken.

Spontaan beverprogramma ontstaan. (toverspreuk en gekleurde schermen)

Er waren ongeveer 8 oude systemen tevoorschijn gekomen van een externe opslag, naast deze systemen zijn er van thuis uit van diverse personen pc's meegenomen die gebruikt zijn.

7e JOTI OKTOBER 2003

Dit jaar heeft Scouting Rijen niet deelgenomen aan de Jota-Joti.

6e JOTI OKTOBER 2002

Dit jaar heeft Scouting Rijen niet deelgenomen aan de Jota-Joti.

5e JOTI OKTOBER 2001

Dit jaar heeft Scouting Rijen niet deelgenomen aan de Jota-Joti.

4e JOTI 20/21 OKTOBER 2000

Via Sebastiaan Beterams hebben we van de Joti 2000 de volgende informatie ontvangen:

Organisatie: Ron van de Ven, Bart Coppens, Carola Vrolijk, Francesco Beterams en Sebastiaan Beterams

Materialen: We kregen toen een aantal computers van ... Ericsson of de curver???

Programma aanbod
Per Speltak zal er een aangepast programma worden aangeboden, welke aansluit op niveau en interesse van de kinderen.

Het programma bevat de volgende onderdelen:
•    Introductie
•    Computerspelletjes (Bevers)
•    Webcam; intro en gebruik op internet
•    Digitale camera; foto’s op internet plaatsen
•    Zoekopdrachten; zoekmachines, waar vind ik wat?
•    IRC, ICQ; ofwel chatten met andere scouts
•    Hoe maak ik een internetpagina (Gidsen, Verkenners, R/S en Pivo’s)

3e JOTI OKTOBER 1999

Helaas is er van dit jaar nog niks bekend!

2e JOTI 17/18 OKTOBER 1998

Op de jaarkalender stond Joti ingeroosterd verders nog niks bekent

1e JOTI OKTOBER 1997

In november 1996 besloot het World Scout Committee dat JOTI, door de groter wordende aanwezigheid van scouting op het internet, een officieel evenement van scouting werd en dat het in hetzelfde weekend als JOTA moest worden gehouden: het derde volle weekend van oktober.